Monday, June 5, 2017

Текс-Мекс пържен ориз

Необходими продукти:

2 с.л. олио
450 гр смляно месо
1 кутийка царевица
1 глава лук нарязан на ситно
1 червена чушка нарязана на ситно
1 люта чушка ситно нарязана
1 ч.л. чили на прах
щипка сол
щипка червен пипер
щипка черен пипер
3 ч.ч. сварен ориз
1 с. л. сос Уорчестър
1 с.л. чили сос или Табаско
1 с.л. лимонена кора
2 стръка пресен лук
пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Загрейте олиото в голям тиган, сложете месото и го оставете за около 5 минути, докато покафенее. Добавете царевицата, лука, червената чушка и лютата чушка. Подправете с чили, сол, червен пипер и черен пипер. Гответе, докато зеленчуците станат готови. Сложете ориза, разбъркайте хубаво и добавете Уорчестър соса и чилито. Разбъркайте, докато оризът покафенее. Добавете пресния лук, сервирайте и украсете с магданоз.

http://www.foodnetwork.com/recipes/ree-drummond/tex-mex-fried-rice-3111104

Съвет: Аз изпробвах рецептата и без месо - много успешна. Също така добавих и кутия червен боб.

No comments:

Post a Comment