Sunday, April 30, 2017

Такос с пикантно пиле

Необходими продукти:

1 с.л. зехтин
500 гр пиле
30 гр Подправка за такос
1/2 ч.ч нарязан лук
450 гр нарязани домати от консерва
150 гр нарязани мариновани люти чушки
10 бр такос
500 гр червен боб от консерва
2 ч.ч. настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 C. В правоъгълна тава сложете хартия за печене и я намаслете.
В тиган загрейте зехтина, добавете лука и гответе за 2-3 минути. Добавете пилето и го гответе за 10 минути. След това добавете подправките, доматите и чушките. Разбъркайте хубаво и намалете огъня, за да къкри за 5-8 минути. Поставете изправените такоси в тавичката и започнете да ги пълните-1 с. л. боб на дъното, отгоре пилешката смес и завършете с настърган кашкавал. Печете за 15 минути или докато кашкавалът се разтопи напълно и ръбовете на такосите покафенеят. Извадете ги от фурната и поръсете по желание със заквасена сметана, салата, магданоз или доматена салца.

Съвет: Ако не обичате люто сложете по-малко чушки или ги заменете с обикновени.

http://www.thecookierookie.com/baked-spicy-chicken-tacos/

No comments:

Post a Comment