Thursday, May 4, 2017

Ребра с "Джак Даниелс"

Необходими продукти: 

1 ч.ч. уиски Джак Даниел
1 ч.ч. кетчуп
1/2 ч.ч. кафява захар
1/4 ч.ч. балсамов оцет
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. сос Уорчестър
3 скилидки чесън, накълцани
1 с.л. горчица
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
около 1 кг свински ребра

Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки за соса в средна тенджера и разбъркайте. Намалете котлона на среден огън и гответе за 20 минути като разбърквате. Сосът трябва да се редуцира. След това го оставете да изстине и ако не искате да го ползвате веднага може да го съхранявате до седмица в хладилника.
Ребрата изпечете във фурната, покрити с фолио или на скара. Малко преди да са готови ги намажете навсякъде със сос и печете още малко.

https://www.thespruce.com/jack-daniels-rib-glaze-recipe-333696

No comments:

Post a Comment