
2 с.л. зехтин
1/3 ч.ч. лук, нарязан на ситно
1 скилидка чесън
1 с.л. доматено пюре
1 с.л. вино
2 буркана домати със сос (около 800-900 гр)
3 ч.л. пресен магданоз
2 ч.л. пресен босилек
1 ч.л. риган
1/2 ч.л. лют пипер
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера загрейте зехтина, добавете лука и гответе за около 3 минути, след което сложете и чесъна. Добавете доматеното пюре, виното и разбъркайте хубаво. Добавете смлените домати, след това всички подправки. Оставете соса да заври, намалете огъня и оставете да къкри за 30 минути, като разбърквате от време на време.
Сосът можете да ползвате за всякакъв вид паста или за каквото решите.
http://reciperunner.com/easy-marinara-sauce/
No comments:
Post a Comment