Friday, February 3, 2017

Пълнена печена сьомга

Продукти:


2 с.л. зехтин
2 склидки чесън
100 гр гъби, нарязани
1/2 червена чушка, нарязана
100 гр спанак
1 с.л. прясна мащерка
сол и пипер
2х250 гр парчета сьомга
140 гр пресен грах или зелен боб
лимонов сок и лимонова кора

Начин на приготвяне:


Включете фурната на  200 C и застелете тавата с фолио. В тиган загрейте зехтина и пресовайте скилидките чесън вътре. Добавете гъбите и червената чушка и гответе докато омекнат малко.Добавете спанака, лимоновата кора и поръсете с мащерката. Гответе докато омекне спанакът и поръсете със сол и пипер.Направете надлъжно разрез на филетата сьомга, за да направите място за плънката. Напълнете филетата и печете около 10 минути. Извадете тавата, сложете грахта или зеления боб, поръсете с малко зехтин всичко и върнете във фурната за още 5 минути. Сервирайте и изтискайте малко лимонов сок.

Съвет: Аз ползвах замразен зелен боб. Смятам следващия път да пробвам с брюкселско зеле.

No comments:

Post a Comment