
2 с.л. зехтин
2 склидки чесън
100 гр гъби, нарязани
1/2 червена чушка, нарязана
100 гр спанак
1 с.л. прясна мащерка
сол и пипер
2х250 гр парчета сьомга
140 гр пресен грах или зелен боб
лимонов сок и лимонова кора
Начин на приготвяне:
Включете фурната на
200 C и застелете тавата с фолио. В
тиган загрейте зехтина и пресовайте скилидките чесън вътре. Добавете гъбите и
червената чушка и гответе докато омекнат малко.Добавете спанака, лимоновата
кора и поръсете с мащерката. Гответе докато омекне спанакът и поръсете със сол
и пипер.Направете надлъжно разрез на филетата сьомга, за да направите място за
плънката. Напълнете филетата и печете около 10 минути. Извадете тавата, сложете
грахта или зеления боб, поръсете с малко зехтин всичко и върнете във фурната за
още 5 минути. Сервирайте и изтискайте
малко лимонов сок.
Съвет: Аз ползвах замразен зелен боб. Смятам следващия път
да пробвам с брюкселско зеле.
No comments:
Post a Comment