Friday, February 3, 2017

Печени картофи с пармезан и чесън

Продукти:


2с.л. разтопено масло
2с.л. зехтин - екстра върджин
1с.л. розмарин
1с.л. магданоз
1ч.л. мащерка
4-5 скилидки чесън
1/2ч.л. сол
1.3кг червени картофи, нарязани на по-големи кубчета
1ч.ч настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 °C. В малка купа смесваме маслото, зехтина, нарязаните билки, чесъна и солта. Разбъркваме хубаво. Намажете тавата с малко олио, сложете картофите вътре и ги намажете с четка със сместа от подправки и зехтин. Покрийте с фолио и печетее 45 минути. Извадете от фурната, поръсете с пармезана и печете още 15 минути.

http://www.theslowroasteditalian.com/2015/10/garlic-parmesan-cheesy-potatoes-recipe.html

No comments:

Post a Comment