
2с.л. разтопено масло
2с.л. зехтин - екстра върджин
1с.л. розмарин
1с.л. магданоз
1ч.л. мащерка
4-5 скилидки чесън
1/2ч.л. сол
1.3кг червени картофи, нарязани на по-големи кубчета
1ч.ч настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 °C. В малка купа смесваме маслото, зехтина, нарязаните билки, чесъна и солта. Разбъркваме хубаво. Намажете тавата с малко олио, сложете картофите вътре и ги намажете с четка със сместа от подправки и зехтин. Покрийте с фолио и печетее 45 минути. Извадете от фурната, поръсете с пармезана и печете още 15 минути.
http://www.theslowroasteditalian.com/2015/10/garlic-parmesan-cheesy-potatoes-recipe.html
No comments:
Post a Comment