Всеки знае как да си направи леща. Тази рецепта, обаче е малко по-различна, защото ще използваме пилешки бульон и прилича по-скоро на яхния. Ето продуктите:
Продукти:
2 с.л. зехтин
1 ч.ч. лук
1/2 ч.ч. морков
1/2 ч.ч. целина
2 ч.л. сол
400 гр леща
1 ч.ч. обелени и нарязани домати
2 литра пилешки или зеленчуков бульон
1/2 ч.л. кориандър
1/2 ч.л. кимион
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в голяма тенджера и оставете на средна температура на котлона. След това добавете ситно нарязаните лук, моркови, целина, солта и гответе, докато лукът омекне, около 6 до 7 минути. Добавете лещата, доматите, бульона, кориандъра, кимиона и разбъркайте. Намалете огъня на ниска температура, сложете капак и варете, докато лещата стане готова, около 35-40 минути.
Съвет: Аз използвам готово кубче бульон, което предварително съм разтворила в гореща вода. Не слагам кимион, защото не го харесвам.
http://www.foodnetwork.com/recipes/alton-brown/lentil-soup-recipe
No comments:
Post a Comment