Friday, February 3, 2017

Пене с пиле и домашно песто

Продукти:

2 скилидки чесън
4 пилешки гърди, нарязани на лентички
1 с.л. "Италиански микс"
сол и пипер
500 гр пене, сварено ал денте
250 гр чери домати
лимонов сок
кората от половин лимон

За домашното песто:

200гр пресен босилек
2 скилидки чесън
сол и пипер
100 гр печени кедрови ядки
100 гр настърган пармезан
1 люта чушка без семките
160 мл зехтин

Начин на приготвяне:

За да направите пестото смесете всичките съставки в блендера, с изключение на зехтина. Блендирайте до получаването на гладка смес и започнете да добавяте зехтина на тънка струйка. Прехвърлете пестото в буркан и сложете в хладилник. За да се запази по-дълго време покрийте пестото с няколко лъжици зехтин.
За пастата с пиле сложете 1 с.л. зехтин от бурканчето с песто в тиган, добавете пресования чесън и задушете за около минута. Добавете пилешкото, подправете със сол, пипер и микса от италиански подправки. Гответе за около 7-8 минути, след което добавете нарязаните чери домати и гответе още 2-3 минути. Добавете пастата, сложете няколко чаени лъжички от пестото, лимонов сок и настържете малко лимонена кора.

http://www.foodnetwork.co.uk/recipes/pesto-chicken-penne.html



No comments:

Post a Comment