Saturday, February 4, 2017

Сочни кюфтенца

Всички знаем как да си приготвим домашни кюфтенца. В тази рецепта има две различни съставки, които придават невероятен вкус на каймата. Това са настъргана червена чушка и подправка за барбекю. Ето и рецептата:

Продукти:

500 гр смляно месо
2 глави лук, ситно нарязани
2 скилидки чесън
1 червена чушка, настъргана
70 гр галета
2 с.л. подправка за барбекю
2 с.л. кориандър
2 с.л. кимион
сол и пипер
пресен магданоз
олио за пържене

Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки и омесете хубаво каймата. Направете малки кюфтенца и ги пържете в загрята мазнина, докато станат златисти. След като са готови ги покрийте с капак или фолио и оставете за няколко минутки.

Съвет:
Когато ги направих за първи път доста се разпаднаха, за това следващите пъти добавях по едно яйце в сместа.

http://www.foodnetwork.co.uk/recipes/juicy-meatball-pittas.html


No comments:

Post a Comment