
700 гр тиквички
1 ч.л. сол
1/4 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. настърган пармезан
2 скилидки чесън, пресовани
1 голямо яйце
сол и пипер на вкус
олио или зехтин за пържене
Начин на приготвяне:
Настържете тиквичките и ги поставете в гевгир. Добавете сол, разбъркайте и оставете за 10 минути, за да се отцеди водата. С помощта на чиста кърпа отцеди тиквички напълно-сложете ги в къпрата и изтискайте. В голяма купа смесете тиквичките, брашното, пармезана, чесъна и яйцето. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Загрейте зехтина или олиото в голям тиган на средно висока температура. С помощта на 2 супени лъжици си направете кюфтенце, сплескйте го с шпатула и пържете до златисто кафяво, около 2 минути. Обърнете и пържете и от другата страна. Сервирайте топли.
Съвет: Изберете по-малки тиквички, за да нямат много семки.Може да оставите и за повече време тиквичките, за да се отцедят по-добре. Аз добавих и пресен магданоз и вече кюфтенца без пармезан не правя - тези са страхотни :)
http://damndelicious.net/2014/04/02/zucchini-fritters/
No comments:
Post a Comment