
4 бр пилешки филета, нарязани на кубчета
4 ч.л. Заатар
4 с.л. зехтин
2 скилидки чесън, смачкани
2 лимона, нарязани на кръгчета
пресен магданоз
8 арабски питки
Начин на приготвяне:
Нарежете питките на 4, увийте ги във филио и печете 10 минути във фурната.
Смесете заатара, чесъна и зехтина и изсипете върху пилето. Разбъркайте хубаво, за да се смеси добре. Нанижете пилето на шишове като между всяко парче пиле слагате сгънато парченце лимон. Печете шишчета около 4-5 минути на всяка страна.
Сервирайте в голяма чиния шишчетата заедно с питките и поръсете с пресен магданоз.
http://www.foodnetwork.co.uk/recipes/chicken-kebabs.html
No comments:
Post a Comment