Подправка „Заатар“
Заатар е името на арабски бленд от подправки. Традиционно сместа е направена от растение със същото име, но в днешно време е направена от билки като риган и мащерка и всъщност не съдържа истинската билка заатар. Това е така, защото растението е защитен вид и в определени периоди на годината Израел не позволява на хората да я събират, за да не изчезне напълно.
Може да се използва за приготвянето на различни меса или просто върху парче хляб с масло.
Ето и рецептата:
Продукти:
4 с.л. сумак
2 с.л. суха мащерка
2 с.л. сух риган
2 с.л. сусам
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Сусамът леко се запича на тиган, а след това се смила. Добавят се и останалите подправки отново се смила. Подправката се съхранява в бурканче.
No comments:
Post a Comment