
2 малки глави карфиол, начупени на цветчета
2 с.л. масло
2 скилидки чесън
3 с.л. брашно
2 ч.ч. прясно мляко
1 1/2 ч.ч. настърган чедър или кашкавал
1/2 пакетче крема сирене
сол и пипер
100 гр бекон
2 стръка пресен лук
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 C. В малък тиган запържете бекона до златисто го оставете настрана. В друг по-голям тиган разтопете маслото, добавете чесъна. След 1 минута добавете брашното и разбърайте, докато стане златисто. Добавете млякото и оставете на ниска температура, за да къкри. След това добавете крема сиренето, разбъркайте хубаво добавете чедъра и бъркайте, докато се разтопи. Подправете със сол и черен пипер.
В голяма тава сложете карфиола, залейте със соса и разбъркайте хубаво; добавете бекона и лука и пак разбъркайте.
Печете около 30 минути, докато омекне карфиола и кашкавала се разтопи.
http://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/recipes/a49535/loaded-cauliflower-bake-recipe/
No comments:
Post a Comment