Monday, March 6, 2017

Хрупкави пръчици от тиквички

Продукти:

1 1/2 ч.ч брашно
1 ч.ч. бира
1 ч.ч. майонеза
1/2 ч.ч. маслини Каламата
1 с.л. лимонов сок
500 гр тиквички
масло за пържене
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Смесете една чаша брашно с бирата в голяма купа, докато сместа стане гладка. Изсипете през цедка в друга купа и оставете настрана. Ако е необходимо добавете още бира преди да пържите; сместа трябва да бъде като за палачинки.
Междувременно смесете майонезата с нарязаните на ситно маслини и лимонов сок в малка купа и оставете в хладилника.
Нарежете тиквичките на пръчици. 
В отделна купа смесете половин чаша брашно със сол и пипер. Сложете тиквичките, оваляйте ги хубаво, а след това ги сложете в сито, за да падне излишното брашно. Загрейте олиото и започнете да потапяте тиквичките в сместа с бирата, след това ги изпържете, докато станат златисти. Готовите тиквички сложете върху кухненска хартия и ги посолете.
Сервирайте със соса.

http://www.foodnetwork.com/recipes/crispy-zucchini-sticks-with-olive-dip

No comments:

Post a Comment