
10 пилешки филенца
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. галета
1/4 ч.ч. царевично брашно
3 с.л. масло
1 с. л. сол
2 с. л. чили на прах
2 с. л. чесън на прах
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Смесете подправките заедно в купа. В купа добавете 1 с.л. от тях, млякото и пилето и оставете да се маринова за няколко часа в хладилника. Загрейте фурната на 200 градуса. Поставете тава за печене с хартия, намаслете хартията с маслото. В плик за печене смесете брашното, галетата, царевичното брашно и останалите подправки. Добавете половината от тази смес в купата при пилето и смесете хубаво. След това вземете пилето и го оставете върху кухненска хартия. В плика с брашното и подправките сложете филенцата и ги овалявайте хубаво. Готовите филенца сложете върху тавата и печете 10-12 минути до златисто, след това ги обърнете и печете още 5 минути.
Може да сервирате с кетчуп, майонеза, друг сос, ориз или зеленчуци.
http://carlsbadcravings.com/best-baked-fried-chicken/
No comments:
Post a Comment