
1 ½ ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
¼ ч.л. сол
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
4 яйца
2 ч.л. настъргана лимонова кора
½ ч.л. ванилия
½ ч.ч. олио
180 гр пресни боровинки или 1 ч.ч. замразени (ако ползвате замразени ги оставете да се отпуснат малко)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 C и сложете скарата на фурната на средно ниво. Застелете правоъгълна форма за печене с хартия. В средно голяма купа смесете брашното, бакпулвера и солта. В друга по-голяма купа смесете захарта, киселото мляко, яйцата, лимоновата кора и ванилията. Добавете сухите съставки на 3 пъти към течните и бъркайте след всяко добавяне. Добавете маслото и разбъркайте внимателно. След това добавете боровинките и разбъркайте хубаво. Изсипете тестото във формата за печене и печете около час, докато извадите суха клечка. След като е готов го извадете, оставете да се охлади за 10 минути и го махнете от тавата, за да се охлади напълно.
http://www.culinaryhill.com/blueberry-lemon-yogurt-cake/
No comments:
Post a Comment