- 500 гр прясна паста
-
3 с.л. масло2 малки глави лук нарязан250 гр гъби500 гр пилешки бон филенца нарязани на парчета2 с.л. брашно1/2 ч. л. червен пипер1 ч. ч. бульон1 с. л. сос Уорчестър1/2 ч.ч. заквасена сметана плюс повече за приготвяне2 с. л. магданоз нарязан, за гарнитурасол и пиперНачин на приготвяне:Сварете пастата, отцедете я и оставете на страна. Междувременно в голям тиган разтопете 2 с.л. масло на средно температура, добавете лука и гответе, докато омекне. След това добавете нарязаните гъби, гответе ги за около 5 минути и добавете останалото масло, пилето, брашното, червения пипер, сол и черен пипер. Гответе, докато пилето започне да покафенява, добавете бульона и Уорчестър соса и оставете да се сгъсти соса. Добавете заквасената сметана и гответе, докато пилето бъде напълно готово.Сервирайте пастата, отгоре пилето с гъбите и пожелание лъжица заквасена сметана. Гарнирайте с магданоз.
Monday, August 21, 2017
Паста с пиле и гъби строганов
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment