
800 гр консервиран боб - черен или червен
1 ч.ч. галета
1/4 ч.ч. настърган лук
1 яйце
1/2 ч. л. чили
сол и черен пипер
чили сос или табаско
8 парчета кашкавал
зехтин за пържене
1 с.л. масло
4 хлебчета за бургери
червен лук на кръгчета
майонеза
маруля
1 голям домат
Начин на приготвяне:
Отцедете боба, прехвърлете го в купа и с помощта на вилица го намачкайте. Добавете галетата, лука, яйцето, чилито, малко сол, черен пипер и табаско соса. Разбъркайте хубаво и оставете сместа да престои около 5 минути. Загрейте зехтина и маслото на тигана; оформете по-големи кюфтета от боба и пържете 5 минути от едната страна, след това обърнете от другата и печете още 5 минути. Малко преди да са готови сложете резените кашкавал върху кюфтетата, за да се разтопят леко.
Попийте леко мазнината от тигана с хартия и сложете леко да се запекат хлебчетата, като предварително сте ги разрязали на две. След това почнете да подреждате бургера - парче хляб, майонеза, чили, кюфте, кашкавал, маруля, лук, домат, майонеза, хляб.
Разбира се, може да добавите още продукти или да махнете някой, ако не го обичате. Може да си направите гарнитура от картофки.
http://thepioneerwoman.com/cooking/black-bean-burger/
No comments:
Post a Comment