Wednesday, February 15, 2017

Паста с пиле и сос Алфредо

Продукти:
за 6 порции

700 грама пилешки гърди, нарязани на кубчета
2 с.л. масло
½ ч.л. сух риган
½ ч.л. сух босилек
½ ч.л. сол
½ ч.л.черен пипер
450 грама пене паста, сварена
¼ ч.ч. магданоз
¼ ч.ч пармезан, настърган
За соса:
2 с.л. масло
4 скилидки чесън, пресовани
3 с.л. брашно
2 ч.ч. прясно мляко
½ ч.л. риган
½ ч.л. босилек
1/2 ч.ч. пармезан, настърган
½ ч.л. сол

½ ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

В тиган на средна температура разтопете маслото, след което добавете нарязаните пилешки гърди. Подправете със сол, черен пипер, риган и босилек. Гответе 8-10 минути или докато пилето е напълно готово. Прехвърлете пилето настрана и в същия тиган на среден огън, разтопете маслото за соса и добавете чесъна, докато леко омекне. Добавете половината от брашното, като разбъркате хубаво, след това добавете останалата част от брашното. Изсипете част от млякото, като продължавате да бъркате добре, докато напълно се смеси млякото с брашното и започне да се сгъстява. Подправете със сол, черен пипер, риган и босилек, добавете пармезана и разбърквайте, докато е напълно готово. 
Изсипете соса върху сварената паста, добавете пилето и разбъркайте добре. Добавете магданоза и допълнително пармезан и разбъркайте отново.

Съвет: Определено можете да пропуснете част от пармезана, защото става тежко ядене. Аз лично реших при пилето да сложа и гъби и стана чудесно.

No comments:

Post a Comment