
2 средно големи глави броколи, начупени на парчета
1/4 ч.ч. лук, нарязан на дребно
1/4 ч.ч. галета
1 голямо яйце
1/4 ч.ч. пармезан, настърган
кетчуп или млечен сос
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 С. Покрийте тава с хартия за печене и леко я намажете с олио. Сложете голяма тенджера с подсолена вода да заври. Добавете броколите във водата и ги варете, докато омекнат, за около 5 минути. Отцедете ги внимателно и ги прехвърлете в блендер. Блендирайте ги за няколко секунди. след това отцедете още малко, ако има нужда.
Измерете 3 ч.ч. броколи и ги сложете в голяма купа. Добавете лука, галетата, яйцето и пармезан и разбъркайте, докато се смеси всичко хубаво. С помощта на 2 лъжици оформете малки хапки и ги наредете в тавата, като оставяте по около 2 см разстояние между тях. Печете ги за около 20 минути, после ги обърнете и печете още за около 10.
Сервирайте със сос - може кетчуп или млечен сос.
Съвет: Аз лично никога не варя броколи или карфиол. Обичам леко да хрупкат, но за толкова време печене са достатъчно изпечени. Обичам да добавям и малко магданоз.
https://www.justataste.com/easy-baked-broccoli-tots-recipe
No comments:
Post a Comment