Friday, February 24, 2017

Печен чеснов карфиол

Продукти:

1 голяма глава карфиол
4 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
сол и прясно пипер
сок от ¼ лимон
2 с.л. пармезан, настърган

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 С. Начупете карфиола на розички и го сложете в купа. Поръсете със зехтина, лимоновия сок, пресовайте чесъна, поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте хубаво.

Покрийте тава с хартия за печене, изсипете карфиола и печете във фурната за около 25 минути, като разбъркате един два пъти, така че да се изпече от всичките страни.
Извадете от фурната и поръсете с пармезана. Сервирайте, докато е още топло.

http://www.deliciousmeetshealthy.com/roasted-garlic-cauliflower/

No comments:

Post a Comment