
1 голяма глава карфиол
4 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
сол и прясно пипер
сок от ¼ лимон
2 с.л. пармезан, настърган
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 С. Начупете карфиола на розички и го сложете в купа. Поръсете със зехтина, лимоновия сок, пресовайте чесъна, поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте хубаво.
Покрийте тава с хартия за печене, изсипете карфиола и печете във фурната за около 25 минути, като разбъркате един два пъти, така че да се изпече от всичките страни.
Извадете от фурната и поръсете с пармезана. Сервирайте, докато е още топло.
http://www.deliciousmeetshealthy.com/roasted-garlic-cauliflower/
No comments:
Post a Comment